Mannen Gadgets

Beste laptop voor studenten? TOP 10 van 2023?

Als je een student bent, wil je een van de beste studenten laptops, zodat je je examens kunt behalen en vervolgens lekker kunt relaxen. Maar met zoveel keuzes tegen zo veel verschillende prijzen, kan het op zich al huiswerk zijn om de beste laptop voor studenten te vinden.

Als je een studenten laptop koopt, zorg er dan voor dat deze een lange batterijduur en snelle processor heeft. We zijn nog bezig met het beoordelen van enkele laptops die hun weg zouden kunnen vinden in deze lijst, dus kom regelmatig terug voor de nieuwste en beste studenten laptops.

We zullen je niet verder ophouden, hier zijn de beste studenten laptops, inclusief enkele goedkope keuzes voor degenen die al hun spaargeld als collegegeld gebruiken.

Samenvatting

1. HP Envy 13

Beste laptop voor studenten 2023 (beste koop)

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € €
CPU: Intel Core i5
Grafische kaart: NVIDIA GeForce MX250
RAM: 8 GB
Scherm: 13.3 inch
Opslag: 512 GB

De zoektocht naar de beste laptop voor studenten was niet makkelijk. Er is zo ontzettend veel aanbod wat het lastig maakt. Gelukkig hebben wij het werk voor jou gedaan zodat jouw keus voor de beste studenten laptop makkelijker wordt!

De HP Envy 13 is de beste laptop voor studenten 2023. De laptop heeft alles wat jij als student nodig hebt. Hij is licht in gewicht, heeft een innovatief ontwerp en komt met krachtige hardware. Wat wil je nog meer?

Laten we iets specifieker zijn.. de HP Envy 13 komt in 3 verschillende uitvoeringen. Deze variëren in werkgeheugen, videokaart en processor. Maar met een Intel i5 of i7 processor en NVIDIA videokaart zit je sowieso goed!

Aanvullend op deze goede hardware beschikt de studenten laptop over een extreem lange batterijduur. De fabrikant geeft aan dat de batterij langer dan 8 uur mee gaat. Ideaal voor je tentamenweken! 

Daarnaast heeft de HP Envy 13 ook toffe beveiligingsfuncties. Zo beschikt de studenten laptop over een vingerafdruklezer en webcamcover. Hierdoor kun jij jouw privacy waarborgen, waar je ook bent. 

2. Acer Swift 3

Beste laptop voor studenten (best getest)

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € €
CPU: AMD Ryzen 3
Grafische kaart: AMD Radeon Graphics
RAM: 8 GB
Scherm: 35.6 inch
Opslag: 256 GB

Als je op zoek bent naar de best geteste laptop voor studenten, stop dan hier. Wij hebben voor jou uitgezocht welke studenten laptop gemarkeerd is als “best getest”. 

De Acer Swift 3 is de best geteste laptop voor studenten. Het prijskaartje van de Acer laptop is erg toegankelijk. Belangrijke kenmerken van een goede laptop voor studenten zijn o.a. licht in gewicht, sterke prestaties en een dun ontwerp. De Swift 3 beschikt over alle 3 de kenmerken en dat doet die ontzettend goed. 

Als we het hebben over sterke prestaties dan is een goede processor een must. De Acer Swift 3 beschikt over een AMD Ryzen 3 processor. Als je dit vergelijkt met de MacBook Pro of andere duurdere laptops, dan presteert de Swift 3 een stuk beter. In de praktijk merk je dit ook. Wij snappen wel waarom deze studenten laptop als best getest is!

Daarnaast heeft de studenten laptop ook een prettig toetsenbord. Dit is wel zo belangrijk voor al dat werk van school.. Tot slot vinden wij de metalen behuizing ook opmerkelijk. In tegenstelling tot plastic ziet en voelt dit een stuk beter. 

Wil jij de best geteste laptop voor studenten in huis halen? Kies dan voor de Acer Swift 3. Dit is de beste koop studenten laptop voor jou!

3. MacBook Air 2020

Beste Apple laptop voor studenten

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € € €
CPU: Apple M1 Chip
Grafische kaart: Apple M1 Chip
RAM: 8 GB 
Scherm: 13.3 inch
Opslag: 256 GB of 512 GB

Als je de voorkeur geeft aan Apple boven Windows, dan is een Apple MacBook de studenten laptop voor jou. Maar welke Apple laptop is het beste voor studenten?

De Apple MacBook Air 2020 is de beste Apple laptop voor studenten. Dus waarom zou je de MacBook Air kopen in plaats van de Pro? Hoewel de Pro betere duurzame prestaties heeft, is de MacBook Air goedkoper en stil omdat hij geen ventilator heeft. En geen zorgen, want dankzij de M1-chip heb je nog steeds uitstekende prestaties en een goede batterijduur. 

Het beste van alles is dat de MacBook Air nog steeds ongeveer € 1.000 kost. De laptop zal voor deze prijs ongeëvenaarde prestaties leveren en je voorzien van een extreem lange batterijduur van ongeveer 14 uur. Dit zul je normaal gesproken alleen vinden bij de allerbeste Windows laptops.

Ben jij op zoek naar de beste Apple laptop voor studenten? De MacBook Air 2020 is een goede studenten laptop met een prijs naar Apple-standaarden. Het is de beste Apple laptop voor studenten die je op dit moment kunt kopen!

4. Apple MacBook Pro

Beste Apple laptop voor studenten (alternatief)

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € € €
CPU: Apple M1
Grafische kaart: Apple M1 Chip
RAM: 8 GB en 16 GB
Scherm: 13.3 inch
Opslag: 256 GB of 512 GB

Wij willen je graag nog een alternatief gegeven op de beste Apple laptop voor studenten. Zoals wij net al aangeven kun je het beste voor de MacBook Air kiezen. Echter, er zit een kleine kanttekening aan. Mocht je meer te besteden hebben of gebruik jij je laptop ook voor fotobewerking of andere zware activiteiten, dan is de MacBook Pro wellicht een betere keus. 

De Apple MacBook Pro is een goed alternatief op de beste Apple laptop voor studenten. De Pro komt met nog betere en duurzamere prestaties dan een MacBook Air. 

Meer specifiek is de MacBook Pro krachtiger dan bijna elke laptop op de markt. En ondanks dat Apple zoveel kracht in zo’n slank en slank ontwerp propt, is de batterijduur nog steeds ongeveer 16 uur. Dat is toch bizar?

Wij vinden dat grafische studenten die een laptop voor fotobewerking gebruiken, beter de MacBook Pro kunnen halen. Ben jij geen grafische student, maar gebruik jij wel zware programma’s? Dan kun je ook beter de Apple MacBook Pro in huis halen. Het is een goede laptop voor studenten en heeft net een tikkeltje meer kracht dan de Air.

5. Microsoft Surface Go 2

Beste Windows laptop voor studenten

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € 
CPU: Intel Pentium
Grafische kaart: Intel UHD Graphics 617
RAM: 4 GB of 8 GB
Scherm: 10.5 inch
Opslag: 64 GB of 128 GB

Een Windows laptop is de meest gebruikte laptop op de hele aardbol. Het grootste gedeelte van onze top 10 draait ook op een Windows besturingssysteem. Maar wat is de beste Windows laptop voor studenten?

De Microsoft Surface Go 2 is de beste Windows laptop voor studenten. Het is een uitstekende keuze, want het is een 2-in-1 laptop. Je kunt hem namelijk ook als tablet gebruiken. Hij is ontzettend dun, veelzijdig en komt met een lange batterijduur. En het prijskaartje? Die is erg vriendelijk! 

Hoewel hij niet zo krachtig is als de Surface Pro 7, is het meer dan in staat om te fungeren als een goede laptop voor studenten. Van onderzoek op internet tot het schrijven van documenten of het maken van presentaties in Microsoft Office, de Surface Go 2 is een goede studenten laptop. En het prijskaartje is een stuk aantrekkelijker dan die van de Pro 7!

Het is niet alleen een apparaat die geweldig is om aantekeningen te maken met een stylus (of om Netflix te kijken als je wat tijd hebt), maar als je het toetsenbord erbij haalt (wat we sterk aanbevelen), kun je hier gemakkelijk hele verslagen op typen. Handig toch?

6. Asus Chromebook Flip

Beste chromebook voor studenten

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € €
CPU: Intel Core M
Grafische kaart: Intel UHD Graphics 615 
RAM: 8 GB
Scherm: 14 inch
Opslag: 64 GB

Een chromebook is steeds populairder. Deze type laptops draaien niet op het welbekende Windows besturingssysteem. Het is ontwikkeld door Google en draait op het Chrome OS besturingssysteem. Als je een chromebook in huis haalt, kun je geen gebruik maken van het Microsoft Office pakket. In ruil daarvoor gebruik je het bestaande pakket van Google. Denk aan Google Docs en Google Drive. 

De Asus Chromebook Flip is de beste chromebook voor studenten. De prestaties van deze chromebook zijn goed genoeg voor alle taken waar jij als student mee te maken krijgt. Surfen op het web, het controleren van je e-mail of het schrijven van verslagen, de Asus Chromebook Flip regelt het voor je.

Opmerkelijk is het verfijnde ontwerp. Met zijn aluminium en chrome afwerking ziet en voelt de Asus Chromebook Flip aan als een premium product. Het is een van de meest elegant ogende Chromebooks die we in een tijdje hebben gezien.

Ben jij fan van een chromebook? Haal dan de Asus Chromebook Flip in huis. Dit is veruit de beste chromebook voor studenten op dit moment. 

7. HP Pavilion 14

Beste HP laptop voor studenten

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € €
CPU: Intel Core i5 
Grafische kaart: Intel Iris Plus Graphics 650
RAM: 8GB
Scherm: 14 inch
Opslag: 256 GB

Hoogstwaarschijnlijk heb je wel eens van het merk HP gehoord. Zij zijn razend populair binnen de wereld van de technologie. Zo hebben zij laptops, printers, monitoren en allerlei verschillende accessoires voor je computer. Het is echt een topmerk als je kijkt naar digitale apparaten. Om die reden hebben wij voor jou uitgezocht wat de beste HP studenten laptop is.

De HP Pavilion 14 is de beste HP laptop voor studenten. Wij vinden dat deze laptop op dit moment de beste HP studenten laptop is. De combinatie van sterke allround specificaties, waaronder een Intel Core i5 CPU, Intel Iris Plus GRaphics 650, 8GB RAM en een 256 GB SSD, samen met een eenvoudig maar stijlvol ontwerp en een helder scherm, maakt dit de beste HP studenten laptop. 

De bouwkwaliteit van het systeem is ook goed, en je krijgt speciale HDMI-, USB Type-C- en netwerkpoorten. Hierdoor wordt het aansluiten van jouw laptop, waar je ook bent, erg eenvoudig. De fabrikant geeft aan dat de batterijduur ongeveer 11 uur is. Onze test in de praktijk komt hier ook op uit. Geen woord aan gelogen dus!

Er zijn uiteraard goedkopere en duurdere HP laptops, maar de HP Pavilion 14 is het meest toegankelijk voor iedereen. Als je op zoek bent naar de beste HP laptop voor studenten? Dan is deze goede laptop de beste koop voor jou!

8. HP Spectre x360 14-ea0787nd

Beste laptop voor ICT studenten

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € € €
CPU: Intel Core i7
Grafische kaart: Intel Iris Graphics
RAM: 16 GB
Scherm: 13.5 inch
Opslag: 512 GB of 1000 GB

ICT studenten hebben hoge eisen aan een laptop voor hun studie. Door het grote aanbod is het soms lastig om de beste laptop voor ICT studenten te vinden. Geen probleem, want wij hebben voor jouw onderzocht welke je als ICT student het best kunt kopen.

De HP Spectre x360 14-ea0787nd is de beste laptop voor ICT studenten. Hij heeft een toonaangevend ontwerp, uitstekende batterijduur en uitzonderlijke snelheid. Het behoort tot de beste 2-in-1 laptops die je op dit moment kunt kopen. Los van het werk voor je ICT opleiding, zal hij voor fotobewerking, videobewerking en casual games, goed presteren.

Wat het onderscheidt van zijn concurrenten, is het randloze scherm, dat je veel schermruimte biedt voor webpagina’s, documenten, spreadsheets en meer zonder het extra gewicht en de dode ruimte rond het scherm. Als je merkt dat je lang aan het studeren bent, hoef je je 9 uur lang geen zorgen te maken over een stopcontact. 

Hoewel de prestaties niet zo vergelijkbaar met Apple laptops, is het nog steeds een van de beste studenten laptops die je kunt kopen. Veel studies eisen een laptop dat draait op Windows en niet op MacOS. Om die reden vindt je op deze plek geen Apple laptop. 

Zoals we net vertelde zijn er laptops die goed met de Spectre x360 kunnen concurreren, maar deze laptop moet je kiezen als je op zoek bent naar de beste laptop voor ICT studenten!

9. Lenovo Ideapad Flex 5

Beste laptop voor studenten tot 500 euro

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € 
CPU: Intel Celeron N5205 of Intel Core i3
Grafische kaart: Intel UHD Graphics 600 
RAM: 4 GB
Scherm: 13.3 inch
Opslag: 64 GB

De prijs van een laptop voor je studie kan hoog oplopen. Uiteraard willen wij onze top 10 zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar de beste studenten laptop tot 500 euro. 

De Lenovo Ideapad Flex 5 is de beste laptop voor studenten die maximaal 500 euro willen uitgeven. Er is veel liefde voor de Flex 5. Hij is pittig, voelt luxueus aan, ziet er stijlvol uit, heeft een mooi scherm, is betaalbaar en heeft een onberispelijk toetsenbord en trackpad. Wat heeft het niet?

Dit is een uitstekende middenklasse Chromebook die zowel succesvol is als laptop en tablet. In tegenstelling tot de andere goede studenten laptops in dit artikel, draait de Flex 5 op het Chrome OS besturingssysteem. Dit betekent dat Windows programma’s niet werken. Je zal misschien denken, maar hoe gebruik ik dan Microsoft Word? Dat kan inderdaad niet. Maar in ruil daarvoor gebruik je Google Docs, minstens zo praktisch als je het ons vraagt!

Als we kijken naar de prestaties van de Lenovo Ideapad Flex 5, dan is dit minder dan andere modellen in onze top 10. Wij adviseren je dus om deze laptop niet aan te schaffen als je van plan bent zware programma’s te draaien. Tot slot is de batterijduur van ongeveer 6 uur, een stuk minder dan andere laptops. 

Ondanks de matige batterijduur is het nog steeds een prima koop. Wij zouden de Flex 5 absoluut aanbevelen aan als je een studenten laptop tot 500 euro zoekt!

10. Lenovo C330

Beste mini laptop voor studenten

beste laptop voor studenten

Specificaties

Prijs: € 
CPU: Intel GMA
Grafische kaart: Onboard videokaart 
RAM: 4 GB
Scherm: 11.6 inch
Opslag: 64 GB

Een mini laptop kenmerkt zichzelf door een 11 inch scherm, compacte behuizing en licht in gewicht. Hierdoor zijn deze laptops ideaal om onderweg te gebruiken. Over het algemeen zijn ze net een slag groter dan een tablet. Een mini laptop voor school is erg in trek, omdat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. Maar wat is de beste mini laptop voor studenten?

De Lenovo C330 is de beste mini laptop voor studenten. Het is een chromebook dat voorzien is van 11.6 inch beeldscherm. Het ontwerp is innovatief en vinden wij erg mooi. Deze mini laptop zal jou prima kunnen helpen tijdens jouw gehele studieperiode. Maar let op, vanwege het kleinere scherm is ‘s avonds Netflixen minder prettig dan bij een grotere laptop.. 😉

Het mooie aan de Lenovo C330 is dat je hem zowel als laptop en tablet kunt gebruiken. Afhankelijk van je activiteit, kun je hier dus mee switchen. Erg handig als je het ons vraagt. Tevens levert hij prima prestaties voor de dingen die jij als student moet doen. 

Ben jij van mening dat de mini laptop jouw wensen kan vervullen? Kies dan voor de Lenovo C330. Dit is de beste mini laptop voor school die je op dit moment kunt kopen. 

Hoe kies je de beste studenten laptop die bij jou past?

Voor iedereen geldt dat een lange levensduur van belang is. Wat je niet wilt, is een laptop die halverwege jouw studieperiode het loodje legt. En als jij ICT, fotobewerking of iets anders gespecialiseerd gaat studeren, dan heb je misschien een iets krachtiger laptop nodig dan anderen. Grafische studenten kunnen bijvoorbeeld baat hebben bij een laptop met een moderne videokaart. Maar niet elke student heeft enorme specificaties nodig. 

Om je keus voor een goede studenten laptop makkelijker te maken, hebben wij de volgende punten voor je uitgelicht. 

Batterijduur

De beste studenten laptops bieden ook een uitstekende batterijduur. Je wilt iets dat de hele dag meegaat in lessen en colleges (als je thuis studeert of als je op de campus bent), en als de batterij leeg is, moet deze snel kunnen worden opgeladen. Lees dus goed de batterijduur die de fabrikant opgeeft.

Gewicht

Een goede studenten laptop is licht in gewicht. Gelukkig wordt de technologie steeds compacter zonder verlies van prestaties. Echter zijn er nog steeds laptops die meer dan 1000 gram wegen. Let hier dus goed op voordat je een laptop voor jouw studententijd koopt. 

Tip! 
De Apple MacBook Air is razend populair vanwege zijn lichte gewicht. Het is één van de meest lichtste laptops die je op dit moment kunt kopen!

Beoogd gebruik

De beste laptop kan meer dan alleen verslagen maken. Uiteraard hoort ontspanning in de vorm van Amazon Prime Video of Netflix er ook bij. Films of series kijken, dat kunnen de meeste laptops wel, maar als jij een fanatieke gamer bent dan heb je toch echt een krachtige laptop nodig. Houd hier rekening mee alvorens je een nieuwe studenten laptop koopt. 

Tip! 
Wanneer jij zware programma’s zoals Photoshop gebruikt, adviseren wij een laptop met een goede processor. Denk bijvoorbeeld aan een laptop met een Intel Core i7 processor. De HP Spectre x360 14-ea0787nd uit onze top 10 heeft deze.

Wat is het beste laptop merk voor studenten?

Eigenlijk is er niet een enkel merk dat met kop en schouders er bovenuit springt. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en specialiteiten. Maar als wij een keuze zouden moeten maken, dan kiezen wij voor HP. Dit merk is volgens velen het beste merk voor studenten. Online onderzoek en onze eigen testen verifiëren dit. Tevens hebben zij ook de beste studenten laptop van 2023!

Conclusie

We hopen dat ons artikel over de beste studenten laptops van onschatbare waarde is voor iedereen die op zoek is naar een systeem dat capabel, waardevol en een zegen voor je productiviteit is. We werken deze lijst ook voortdurend bij met nieuwere modellen en bijgewerkte informatie, dus kom regelmatig terug. Laten we het nog eventjes voor je opsommen..  

De beste laptop voor studenten in 2023 is de HP Envy 13. Alles wat een studie laptop nodig heeft, dat heeft deze laptop. Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zal zelfs na jouw schoolperiode van toegevoegde waarde zijn. 

Onze persoonlijke favoriet is de Apple MacBook Pro. Ondanks dat Windows laptops goed zijn, ligt ons hart toch echt bij Apple. Als je eenmaal het gebruiksgemak van een Apple gewend bent, dan wil je niet meer anders. Hoe meer je van Apple hebt, hoe beter alles met elkaar samenwerkt. Daar gaat ons hart sneller van kloppen!

Bij vragen of aanvullende informatie, neem contact met ons op via Instagram DM of onze contactpagina. Wij zullen altijd voor jou klaar staan!

De beste producten koop je bij

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP